Мер Парижа поплавала у Сені, на очищення якої витратили 1,4 млрд євро

Мер Парижа поплавала у Сені, на очищення якої витратили 1,4 млрд євро

Анн Ідальго, мер столиці Парижа, зробила заплив у Сені, аби показати, що вода у річці достатньо чиста для проведення змагань на відкритому повітрі під час Олімпійських ігор.  

Вона занурилась у воду біля будівлі мерії. Своїм купанням вона хотіла показати, що вода у річці достатньо чиста для проведення водних змагань під час Олімпійських ігор.

Олімпіада у Франції стартує вже наступного тижня. На очищення давно забрудненої річки витратили 1,4 мільярда євро.

“Напередодні Ігор, коли Сена буде відігравати ключову роль, ця подія стане демонстрацією зусиль міста та країни для покращення якості води та екологічного стану річки”, ‒ заявила Ідальго. 

Незважаючи на масштабні інвестиції у 1,4 мільярда євро для очищення забрудненої водойми, липневі тести виявили перевищення допустимого рівня стічних вод. Це ставить під сумнів проведення запланованих водних змагань.

У разі сильних опадів під час Олімпіади організатори готові вжити рішучих заходів. Змагання з плавання у тріатлоні можуть бути скасовані, а марафонське плавання перенесене до Морського стадіону Вер-сюр-Марн у передмісті Парижа.

Ці заходи демонструють серйозність ситуації та готовність організаторів забезпечити безпеку спортсменів, навіть якщо це означатиме зміну місця проведення змагань.

Нагадаємо, міністерка спорту Франції Амелі Удеа Кастера здійснила символічне купання в річці Сена, щоб розвіяти побоювання щодо її чистоти напередодні Олімпійських ігор 2024 року в Парижі. До неї приєднався паралімпійський чемпіон з тріатлону Алексіс Анкінкуант, пише Sky News. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, червневий звіт про моніторинг, проведений міською владою Парижа, показав, що рівень забруднення Сени залишається небезпечним для олімпійців. У пробах води, зібраних з 10 по 16 число, виявлено підвищений вміст бактерій E. coli - індикатора фекального забруднення.

Головне