В окупованому Маріуполі можливий спалах холери: в зоні ризику дві річки

В окупованому Маріуполі можливий спалах холери: в зоні ризику дві річки

У водоймах тимчасово окупованого Маріуполя виявили холероподібний вібріон. У зоні ризику - річки Калміус і Кальчик. Про це повідомляє Маріупольська міська рада.

За результатами дослідження, яке провели росіяни у морських водах, водоймах, а також річках Маріуполя виявили холероподібний вібріон. Інформацію підтверджують місцеві інформаційні ресурси.

Відомо, що у зоні ризику – річка Кальміус у районі селища Садки та Пост-мосту, річка Кальчик у районі тубдиспансеру, а також морський пляж у районі судноремонтного заводу.

"Купатися у цих місцях небезпечно. Нагадаємо, що раніше окупанти заборонили купання в Азовському морі. Незважаючи на це, продовжують забруднювати воду каналізаційними стоками та сміттям", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що у військових армії рф в Україні виявили захворювання на тиф та холеру. На Херсонщині вже зафіксовано смертельні випадки, кількість хворих зростає.

Як писав "Ми-Україна" раніше, епідеміологічна, санітарна та екологічна ситуація у Маріуполі перебуває у загрозливому стані. Цього літа, з високою долею ймовірності, місто накриє спалах холери.

Головне