В чотири рази перевищує поточний тариф: в метро Києва назвали обґрунтовану вартість проїзду

В чотири рази перевищує поточний тариф: в метро Києва назвали обґрунтовану вартість проїзду

Вартість проїзду у столичному метрополітені повинна складати не менше 30 гривень. Це обґрунтована ціна, однак поки вона змінюватися не буде. Про це заявив начальник КП "Київський метрополітен" Віктор Брагінський.

Він наголосив - востаннє вартість проїзду у метро переглядали ще у 2018 році. Тоді в метрополітені витрачали на електроенергію 466 млн гривень, нині ж витрати сягнуть 1,6 млрд гривень. Тобто за підрахунками, поточний тариф на проїзд повинен складати не менше 30 гривень.

"У 2024 році ми повинні сплатити 1,6 млрд. Тому обґрунтований тариф сьогодні - більш як 30 грн. Але як уже ви чули, під час війни ніхто не буде збільшувати тариф. Наскільки бюджет міста дозволить собі фінансувати транспортні підприємства, настільки зможуть", - заявив Брагінський.

Нагадаємо, наразі вартість проїзду у метро Києва коштує вісім гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Киян закликають підписати петицію про перейменування Повітрофлотського проспекта у проспект Повітряних сил

Як повідомляли "Ми-Україна", на роботу Київського метрополітену у 2024 році виділили 401 мільйон гривень, з них 60 мільйонів піде лише на капітальний ремонт.

Головне