Киян закликають підписати петицію про перейменування Повітрофлотського проспекта у проспект Повітряних сил

Киян закликають підписати петицію про перейменування Повітрофлотського проспекта у проспект Повітряних сил

У Києві може з'явитися Проспект Повітряних Сил. Зокрема цю назву запропонували надати нинішньому Повітрофлотському проспекту, що знаходиться у Шевченківському та Солом'янському районах столиці.

Петиція з відповідною пропозицією була зареєстрована на сайті Київської міської Ради. 

Автор петиції наголошує, що перейменування Повітрофлотського проспекту у проспект Повітряних сил є дуже важливим рішенням.

"Повітряні сили одними з перших прийняли бій на початку вторгнення росії, і їхній подвиг має бути уславлений", - йдеться у повідомленні.

Водночас, на думку автора, ухваливши дане рішення Київ стане прикладом для інших міст у таких питаннях, а також це буде висловленням подяки Повітряним силам за їхню працю.

Підтримати петицію про перейменування можна, перейшовши за цим посиланням: https://petition.kyivcity.gov.ua/petition/?pid=12820.

Нині вже зібрано 4357 голосів з 6000 необхідних, щоб столична влада розглянула це питання. 

Як повідомляли Ми-Україна, у метро Києва на двох станціях нарешті замінили таблички зі старими назвами. Йдеться про станцію "Площа Льва Толстого" на синій гілці столичного метрополітену, та станцію "Дружби народів" на зеленій гілці. Раніше станцію "Площа Льва Толстого" перейменували на "Площу українських героїв", а "Дружби народів" - на "Звіринецьку".

Головне