У Києві затримали наркоугруповання: вилучено наркотиків на понад 1,5 млн грн

У Києві затримали наркоугруповання: вилучено наркотиків на понад 1,5 млн грн

лочинна група з шести осіб налагодила виготовлення та збут амфетаміну та прекурсору фенілнітропропену. Поліцейські затримали всіх учасників угруповання та повідомили їм про підозру, вилучивши заборонених речовин на понад півтора мільйона гривень, повідомляє Національна поліція України.

Викриття угруповання здійснили слідчі Дніпровського управління поліції спільно з СБУ та прокуратурою. Організував наркобізнес 42-річний киянин, залучивши п'ятьох спільників, один з яких нещодавно звільнився з в'язниці. Наркоторговці виготовляли амфетамін і фенілнітропропен, збуваючи їх у столиці під час особистих зустрічей.

Поліція затримала злочинців під час збуту наркотиків у порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.

Під час обшуків провоохороні органи вилучили амфетамін, фенілнітропропен, прекурсори, гроші та лабораторне обладнання. Усі учасники групи отримали підозру за статтями про незаконне виробництво та збут наркотичних речовин і прекурсорів. П'ятьох зловмисників взяли під варту, одного - під домашній арешт. Досудове розслідування триває.

“Санкція найтяжчої статті передбачає до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. П’ятьох фігурантів, за клопотанням слідчих, взято під варту, ще одному суд призначив цілодобовий домашній арешт. Досудове розслідування триває”, - повідомили у Нацполіції. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, у Києві правоохоронці викрили чотирьох наркоторговців, які маскувалися під військових та розвозили кокаїн в комендантську годину.

Головне