Літню польову форму для жінок-військових ЗСУ затвердили в Міноборони

Літню польову форму для жінок-військових ЗСУ затвердили в Міноборони

Зразок-еталон літньої польової форми для військовослужбовиць ЗСУ затвердили. Про це повідомило Міністерство оборони України.

Літню жіночу форму найближчим часом почнуть поставляти у війська, каже міністр оборони Олексій Резніков. Далі працюватимуть над бронежилетами для жінок.

У Міноборони кажуть, що в оновленій моделі жіночого костюма врахували всі побажання й зауваження військовослужбовиць, які брали участь у випробуваннях форми.

Близько 42 тисяч жінок-військовослужбовиць проходять службу в лавах ЗСУ, близько пʼяти тисяч із них перебувають на передньому краї фронту.

Першу тестову партію штанів, кітелів і тактичної білизни передали українським захисницям у липні 2022 року. Тоді вперше вирішили створити для жінок у ЗСУ уніфіковану військову форму.

Нагадаємо, чотирирічний пакет фінансування для України від МВФ на суму 15,6 мільярда доларів, затверджений у березні, дає Україні змогу залучити 115 млрд доларів протягом наступних чотирьох років.

Як писав “Ми-Україна” раніше, українцям пояснили відмінності між складанням національного мультипредметного тесту та зовнішнього незалежного оцінювання.

Головне