ЗСУ продовжують нищити окупантів на Бахмутському напрямку: подробиці від Череватого

ЗСУ продовжують нищити окупантів на Бахмутському напрямку: подробиці від Череватого

За добу ворожі сили понад 550 разів відкривали вогонь по позиціях українських оборонців Бахмутському напрямку. Росіяни продовжують чинити відчайдушний опір, проте ініціатива залишається за ЗСУ, розповів в ефірі "Ми-Україна" заступник командувача Східного угруповання військ зі стратегічних комунікацій Сергій Череватий.

"Ворог 563 рази завдавав удари по наших позиціях артилерією. Загалом відбулось сім боєзіткнень, в яких 25 окупантів було знищено, 97 - поранено. Також було знищено ворожу БМП, самохідний 240-мм міномет "Тюльпан" великої потужності, три САУ, дві гармати, вісім польових складів з боєприпасами, три БпЛА типу Zala та один дрон "Орлан-10", - розповів він.

Череватий наголосив, що на Бахмутському напрямку наші захисники щоденно знижують склади БК противника.

Він додав, що Сили оборони України вже котрий тиждень поспіль звільняють бахмутську землю. ЗСУ роблять це поступово, не кидаючись в лобові атаки, але завдаючи максимально потужних втрат ворогу в особовому складі та техніці. Своєю чергою, російське окупаційне військо нині понад усе намагається зберегти свої позиції, а відтак маневрує та посилює ті підрозділи , які зазнають втрат.

Нагадаємо, окупаційне військо використовує на Лимано-Куп’янському напрямку стару військову техніку, яку армія рф зняла з озброєння ще до початку повномасштабної війни. Серед іншого йдеться про бойові машини піхоти БМП-1. Так, лише за минулу добу на вказаному відтинку фронту Сили оборони України знищили чотири таких одиниці техніки.

Як писав "Ми-Україна" раніше, легендарна бригада “Азов” відновила виконання завдань на фронті. Зараз війсьові утримують рубежі та завдають росіянам втрат у живій силі та техніці.

Головне