У російських авіаційних ракетах Х-59 знайшли понад 40 іноземних деталей

У російських авіаційних ракетах Х-59 знайшли понад 40 іноземних деталей

У російських авіаційних ракетах Х-59 знайшли 42 іноземні деталі, через що Єдина база іноземних компонентів у зброї була поповнена.

Про це повідомила пресслужба Національного агентства із запобігання корупції (НАЗК). Як зазначається, російські ракети Х-59 у поєднанні з ударними “шахедами”, іноземні деталі яких можна знайти у Єдиній базі іноземних компонентів у зброї, росія почала регулярно застосовувати останнім часом.

Зокрема, у четвер, 4 січня, цього року країна-агресорка вдарила цією ракетою по об'єкту енергетики у місті Кропивницький. Внаслідок ворожої атаки загинула одна людина та ще вісім осіб були поранені.

"Не можна дозволяти, щоб іноземні технології та компоненти продовжували ставати частиною зброї агресорів та вбивали цивільних в усьому світі. Ми й надалі регулярно поповнюватимемо Базу, щоб виробники, посадовці, журналісти-розслідувачі, а також просто небайдужі громадяни з різних країн обʼєднувалися заради нерозповсюдження технологій до таких терористичних режимів як рф", - йдеться в повідомленні НАЗК.

Нагадаємо, Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) запускає першу у світі відкриту базу даних іноземних компонентів у зброї на порталі під назвою "Війна і санкції". На порталі вже є понад 2 тис. компонентів, які використовуються росією та Іраном у різних ракетах, дронах, системах РЕБ тощо.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Нацагентство з питань запобігання корупції оголосило про визнання провідного європейського виробника крабових паличок Viciunai Group (працює під товарних знаком Vici) міжнародним спонсором війни.

Головне