У списку спонсорів війни поповнення: НАЗК внесло до переліку литовську Vici 

У списку спонсорів війни поповнення: НАЗК внесло до переліку литовську Vici 

Нацагентство з питань запобігання корупції оголосило про визнання провідного європейського виробника крабових паличок Viciunai Group (працює під товарних знаком Vici) міжнародним спонсором війни. Виробника включили до переліку через продовження роботи рф, найму нового персоналу та сплати податків країні-агресорці. 

Ще на самому початку російського повномасштабного вторгнення керівництво Vici обіцяло покинути ринок рф. На це мало б піти не більше чотирьох місяців, проте компанія цього так і не зробила за майже два роки. Ба більше, литовський виробник працює в рф навіть без будь-яких скорочень.

"Натомість Viciunai не припиняє свою роботу у рф та залишається одним із найулюбленіших брендів російських споживачів.... успішно захищає російську торгову марку в суді, продовжує набирати персонал на свої дочірні підприємства, підтримуючи ринок праці у рф. Компанія продовжує спонсорувати війну проти України, сплачуючи великі суми податків до бюджету путінської воєнної машини", - пояснює НАЗК. 

Очільник Агентства Олександр Новіков наголосив, що завдяки таким компаніям, які попри криваві злочини агресора, продовжує роботу на його ринку світова спільнота "отримує неправильний сигнал, що рф залишається частиною міжнародних економічних процесів".

"Багато компаній вже зробили правильний вибір на користь цінностей демократії та доброчесності вийшовши з російського ринку. Однак Viciunai Group не стала однією з них та не змогла вийти за межі своїх пустих обіцянок", - додав він. 

Нагадаємо, минулого місяця НАЗК призупинило статус спонсора війни для австрійського Raiffeisen Bank після погроз Відня. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, компанія Knauf у список міжнародних спонсорів війни потрапила за те, що активно сприяє мобілізації в рф, зокрема відправляє своїх співробітників воювати проти України.  

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.