Судді МКС видали ордери на арешт Шойгу та Герасимова

Судді МКС видали ордери на арешт Шойгу та Герасимова

Друга Палата попереднього провадження Міжнародного кримінального суду видала ордери на арешт колишнього міністра оборони росії Сергія Шойгу та керівника Генштабу російської федерації Валерія Герасимова. Про це йдеться в заяві суду, інформує Telegram-канал "Ми-Україна".

Голова Офісу президента України Андрій Єрмак наголосив, що ордери стосуються міжнародних злочинів, вчинених в період з 10 жовтня 2022 року до 9 березня 2023 року. 

Протягом цього періоду армія рф здійснила велику кількість ударів по численних електростанціях та підстанціях у різних місцях України.

"Це напади на цивільні обʼєкти, енергетичну інфраструктуру, шкода цивільним людям та обʼєктам, а також злочини проти людяності. Шойгу та Герасимов несуть індивідуальну відповідальність", - зазначив він.

Нагадаємо, що міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch (HRW) підтвердила, що з початку грудня 2023 року російські військові стратили щонайменше 15 українських бійців, які намагалися здатися в полон.

Як повідомляли "Ми-Україна", арешт колишнього командувача 58-ї загальновійськової армії генерал-майора Івана Попова за корупцію свідчить про використання таких звинувачень в армії рф для усунення нелояльних осіб.

Головне