Типові помилки, які роблять жінки на початку стосунків

Типові помилки, які роблять жінки на початку стосунків

Бувають ситуації у стосунках, коли помилки жінки можуть порушити чи припинити
процес їх розвитку. Через них чоловік на початку стосунків може не розпізнати її справжнє «Я».

Помилка 1. "Штучна поведінка"

В процесі ідентифікації на етапі знайомства та наступних зустрічей найважливіше для жінки – це природна і навіть дещо спонтанна поведінка. Якщо вона, бажаючи справити найкраще враження починає поводитися штучно, або чоловік це помічає і розчаровується, або відносини зав'язуються, але спочатку перетворюються на театр. А вистава в театрі має властивість закінчуватися після другого чи третього акту.

Але найголовніше те, що при штучній поведінці блокуються потоки енергії, які природньо живлять почуття, що розвиваються. Ще раз повторюю – будьте собою, так ви швидше зрозумієте «ваша» це людина чи ні. Якщо ні – навіщо ж час втрачати, любові та щастя у такому союзі ви все одно не знайдете.

До найвідоміших видів штучного поведінки можна віднести: показ себе тією, ким ви не є; манірність; награна байдужість; шалена сексуальність.

Помилка 2. "Необачна гіперактивність"

Полягає у прояві неймовірної квапливості та активності жінки на етапі знайомства та виникнення стосунків. Жінка, часто сама не усвідомлюючи, починає квапити події, а іноді й керувати процесом. Дзвонить перша або посилає безліч смс, а частіше - і те й інше, пропонує місце зустрічі, організовує проведення часу. Безліч сучасних жінок такою поведінкою відбили будь-яке бажання у чоловіка продовжувати стосунки.

Справа в тому, що динаміка включення у відносини у жінок та чоловіків різна. Почуття жінки розвиваються більш стрімко, а у чоловіка асиміляція того, що відбувається з ним, - запізнюється. Тільки, у чоловіків з яскраво вираженим жіночим початком (які пізніше проявлять себе як інфантильні) інтенсивність динаміки збігається з жіночою та їх пристрасті киплять в унісон.

Жінка, що поспішає, позбавляється спонтанності, починає ставитися до відносин, що зароджуються, дуже серйозно, ніби вже завтра вона виходить за цю людину заміж і скоро народить йому близнюків. У результаті – жінка своєю активністю «забиває весь ефір», не давши чоловікові сформувати власний простір кохання.

Помилка 3. "Він повинен"

Після кількох добре минулих побачень жінка моментально стає вимогливою, та багато чого очікує.
Пам'ятайте, поки відносини ще не сформовані, ваш партнер вам нічого не винен. Якщо ви, перебуваючи на початку шляху, вже «включаєте» очікування (а значить і образи - розчарування) швидше за все відносини не відбудуться. Щоб щось дати жінці, у чоловіка спочатку має сформуватись така потреба. Відразу після знайомства дарують божевільні емоції, роблять грандіозні вчинки та презентують дорогі подарунки, як правило, або невротики, або авантюристи. Зрілий чоловік проявляє себе не відразу, зате всі його вчинки надійні та ґрунтовні.

Така ж динаміка існує і щодо дзвінків та пропозицій про зустріч. Поки ви не стали парою – чоловік не зобов'язаний вам телефонувати протягом дня та запрошувати на зустріч щовечора. Якщо так відбувається – добре, якщо ні – нічого страшного. Тільки невпевнена в собі жінка впадає у відчай від того, що сьогодні він проводить вечір без неї, або не дзвонить уже третій день. Вам що нема чим зайнятися? Відносини ще не почалися, а ви вже впали у залежність? Не чекайте від чоловіка надто багато і тим більше – відразу, тоді якраз все й станеться.

Помилка 4. "Ревність як маніпуляція"

Жінка починає провокувати партнера ревнощами. Не робіть цього в жодному разі. Поки чоловік ще з вами не ідентифікований і не сприймає вас в іпостасі «моя жінка», він розцінить таку поведінку як вітряну, а вас сприйматиме як не серйозну особу. І цілком ймовірно почне ставитись до вас відповідним чином.
До речі, до маніпулювання ревнощами часто вдаються жінки із заниженою самооцінкою. В цілому, це досить примітивний спосіб підняти собі ціну в очах чоловіка, що сподобався.

Помилка 5. "Дешеві штампи"

Жінка, наслухавшись порад, начитавшись у жіночих журналах статей на кшталт: «Десять способів закохати його в себе» або «Як зробити так, щоб після першого побачення він знову зателефонував», намагається маніпулювати поведінкою чоловіка, користуючись «дешевими» штампами.
Дорогі жінки, не тіште себе ілюзіями, що нормальний чоловік настільки дурний і примітивний. Набір даних маніпуляційних моделей досить обмежений, давно описаний у пресі, показаний у кіно і вже випробуваний чоловіками на особистому досвіді неодноразово. Не знецінюйте себе дешевими маніпуляціями.

Помилка 6. "Демонстрування закоханості"

Жінка починає гіперактивно захоплюватися партнером, демонструючи цим повну готовність до відносин.
Якщо ви хочете, щоб чоловік досить швидко втратив до вас інтерес – закохайтеся в нього без огляду вже на першій зустрічі та починайте негайно демонструвати свої почуття.

Якщо чоловік не закомплексований і не страждав у дитинстві від недолюбленості, то перестане дзвонити вам у найближчий час, або дзвонитиме, але час від часу. Крім того, що кидаючись "залюблювати" його без огляду, ви знецінюєте себе, так ще й перериваєте природній процес формування інтересу до вас.

Психологічно зрілий чоловік, більшою чи меншою мірою, але обов'язково відчуває потребу показати себе, продемонструвати і довести на що він здатний, справити враження на жінку, і тільки тоді смак завоювання її інтересу переросте у насолоду від її похвали.

Помилка 7. "Надмірна балакучість"

Жінка негайно починає розповідати про себе все: чим хворіла, скільки робила абортів, як спала з другом свого хлопця, хто її зараз доглядає і якою сукою виявилася подруга. Хто вам сказав, що чоловік у перший вечір відчуває потребу у вашому емоційному стриптизі? Щирість – це одна з найкращих якостей та найважливіша складова близьких відносин, але поки вони такими не є – не відлякуйте чоловіків на етапі створення про вас першого враження.

Помилка 8. "Емоційна ненаситність"

Жінка, яка достатньо часу не отримувала чоловічої уваги, загострено реагує на появу його у своєму житті. Тому несвідомо намагається "присмоктатися" до джерела позитивних емоцій, щоб отримати необхідне сповна. Я називаю такий стан емоційним авітамінозом. У результаті виходить, що в період насичення вона відчуває потребу брати і їй все мало і мало. До речі, у багатьох у такому стані не спрацьовує функція «давати», такий ресурс відсутній.

У процесі свого насичення жінка втрачає відчуття міри, починає вимагати ще більше: дзвінків, слів, спілкування, розуміння, турботи, емоцій… Більше, ніж готовий і здатний давати чоловік на даний момент стосунків. Не отримуючи бажаного жінка засмучується, нервує, починає плакати, шкодувати себе, страждати, дорікати чоловікові, потім вибачатися, потім знову дорікати і так поки все це йому не набридне. Підсумок – партнер йде.

Тому, якщо у вашому житті останнім часом було мало чоловічої уваги, почавши зустрічатися, сховайте подалі свою безрозмірну ложку, якою ви приготувались поїдати емоції чоловіка і візьміть замість неї - чайну. Не поспішайте самі і не пришвидшуйте партнера. Поступово ваша емоційна сфера наповниться.

Олена Рихальська, кандидат психологічних наук

Головне