Загрожує до 15 років тюрми: поліція виявила чергових колаборантів на ТОТ Запоріжжя

Загрожує до 15 років тюрми: поліція виявила чергових колаборантів на ТОТ Запоріжжя

На тимчасово окупованій території Запоріжжя оперативники ідентифікували ще п'ятьох осіб, які працюють у нелегітимному “МВД рф”.

Про це повідомляє Національна поліція України у Telegram.

Начальником федеральної установи став 47-річний чоловік з Криму, а його підлеглою - 45-річна мелітопольська колаборантка, яка обіймає посаду головного бухгалтера. Ще дві місцеві жінки працюють в бухгалтерії і відповідають за нарахування заробітної плати місцевим працівникам псевдооргану. Також 46-річний чоловік з Мелітополя влаштувався слідчим до Головного слідчого управління запорізького правоохоронного міністерства. 

Відповідно до законодавства України, їм загрожує до 15 років ув'язнення за колаборацію з окупантами.

Нагадаємо, на Сумщині подружжя безробітних місцевих жителів працювало на російську спецслужбу через анонімний чат у месенджері. За схемою вони передавали координати та інформацію про рухи українських військових.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, наразі у росії відсутні достатні сили для проведення повномасштабного вторгнення з кордону, яке могло б допомогти їй досягти стратегічної мети. Це може бути відволікаючий маневр, який має на меті змусити українцівтримати необхідну кількість сил біля кордону і не перекидати їх на лінію фронту, де відбуваються активні воєнні дії.

Головне