За Митрополита Павла внесли заставу у розмірі 33 млн гривень (відео)

За Митрополита Павла внесли заставу у розмірі 33 млн гривень (відео)

За Митрополита Української православної церкви Московського патріархату і колишнього намісника Києво-Печерської лаври Павла внесли заставу у розмірі 33 млн гривень. Його випустили з-під варти.

Про це повідомив адвокат митрополита Микита Чекман у Telegram-каналі. За його словами, Солом'янський районний суд Києва у липні змінив запобіжний захід митрополиту Павлу з цілодобового домашнього арешту на тримання під вартою із правом на заставу.

На сайті Української православної церкви оприлюднили реквізити. Саме за ними збирали необхідну для застави суму. Її внесли близько 1000 парафіян, заявив Чекман.

Крім того, адвокат опублікував відео, в якому митрополит Павло подякував всім, хто долучився до внесення застави.

Нагадаємо, у храмах Української православної церкви Московського патріархату почали збирати гроші на заставу для колишнього намісника Києво-Печерської лаври Павла. Зокрема, там встановлюють спеціальні скриньки, у які віряни кладуть свої гроші.

“Поки весь український народ збирає гроші на безпілотники для Збройних Сил України, донатить на оборону України та перемогу над російськими окупантами, – у Києво-Печерській Лаврі адепти московського патріархату збирають гроші на заставу підозрюваного агента кремля!!! так званого “митрополита Павла” – громадянина Петра Лебедя, як він сам просив його називати не “Паша “Мерседес”, а “Паша Тесла”, – зазначив речник Генерального штабу Збройних Сил України Андрій Ковальов.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, СБУ повідомила митрополиту Української православної церкви Московського патріархату Павлу (Петру Лебідю) про чергову підозру.  Як зазначається, за день до оголошення митрополиту Павлу першої підозри від СБУ він дав відео-інтерв’ю одному з українських медіа. У ньому він, зокрема, заперечив існування України як суверенної держави.

Головне