Туреччина разом з ООН підготувала пропозиції щодо відновлення "зернової угоди", - МЗС

Туреччина разом з ООН підготувала пропозиції щодо відновлення

Туреччина та ООН підготували пропозиції щодо відновлення "зернової угоди". Про це заявив міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан під час пресконференції з російським колегою Сергієм Лавровим у Москві, повідомляє Anadolu.

За словами очільника турецького МЗС, однією з пропозицій є включення європейської дочірньої компанії російського банку "Зіраат" (Россельхозбанк) до системи SWIFT.

"Найважливішими елементами пакету є включення європейської дочірньої компанії російського банку "Зіраат" (Россельхозбанк) до системи SWIFT та розблокування заморожених активів російських компаній із виробництва добрив у Європі", - заявив Фідан.

Нагадаємо, після завершення дії “зернової угоди” 17 липня у Кремлі відмовилися продовжувати ініціативу. Президент України Володимир Зеленський відреагував на це рішення і нагадав, що Україна не мала жодних домовленостей з росією. Вона домовлялася щодо “зернової угоди” з Туреччиною та ООН.

Згодом у міністерстві оборони рф пригрозили атакувати кораблі, які прибудуть в українські порти

Як повідомляли "Ми-Україна", окупанти продовжують викрадати українське зерно. Черговий факт крадіжки збіжжя зафіксували у окупованому Маріуполі.

Головне