США ввели нові санкції проти Білорусі: у список потрапив літак Лукашенків

США ввели нові санкції проти Білорусі: у список потрапив літак Лукашенків

Сполучені Штати Америки ввели нові санкції проти Білорусі. У список обмежень потрапив, зокрема, літак сім'ї самопроголошеного президента Олександра Лукашенка.

Про це йдеться на офіційному сайті Міністерства фінансів США. Як зазначається, під обмеження потрапили 16 фізичних та юридичних осіб, пов'язаних із режимом президента Олександра Лукашенка.

Санкції, серед іншого, були запроваджені проти найбільшої авіакомпанії країни – державної "Белавіа". При цьому під обмеження потрапили Мінський завод цивільної авіації, Білоруський металургійний завод та літак Bombardier CRJ-200ER, який належить "Белавіа".

США також запровадили санкції щодо Олексія Алексіна – наближеного до Лукашенка олігарха, двох його синів та дружини.

Нагадаємо, Рада ЄС запровадила нові обмежувальні заходи проти Білорусі через її підтримку війни росії в Україні. Інформація про це була оприлюднена на офіційному сайті Європейської комісії. Нові санкції запровадили у четвер, 3 серпня. Вони забезпечують тісніше узгодження санкцій ЄС щодо росії та Білорусі і гарантуватимуть, що росія не зможе обійти запроваджені проти неї обмежувальні заходи через Білорусь.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Польща відправить ще дві тисячі солдатів на підтримку Прикордонної служби на кордоні з Білоруссю.

“Питання відправки додаткових солдатів обварювалось на засіданні Комітету Ради міністрів з питань національної безпеки і оборони. Наразі кордон обороняють близько 2 тис. військових, однак головнокомандувач Прикордонної служби звернувся з прохання про додаткову доомогу”, – йдеться в повідомленні віцеміністра внутрішніх справ і адміністрації Мацея Вонсіка.

Головне