Шарль Мішель: Розширення ЄС - це важливе послання для Кремля та світу

Шарль Мішель: Розширення ЄС - це важливе послання для Кремля та світу

Розширення Європейського Союзу є важливим посланням для Кремля та решти світу. Про це заявив президент Європейської ради Шарль Мішель у ході визиту до Києва.

Він наголосив, що збільшення країн-членів ЄС забезпечить безпеку європейського континенту у майбутньому.

"Це важливий сигнал для Кремля і для решти світу. Кремлю ми говоримо: "Чорт забирай, ми не залякані, ми не дамо вам поставити під загрозу безпеку європейського континенту у майбутньому". Але, чесно кажучи, ми спробуємо, як завжди, докласти багато політичних зусиль, переговорів, щоб прийняти правильне рішення. І українці можуть розраховувати на мене і не тільки на мене, на багатьох європейських лідерів перед важкими дебатами грудневої Європейської ради", - заявив Шарль Мішель.

Нагадаємо, президент Євроради Шарль Мішель прибув до української столиці вранці 21 листопада. Його візит присвячений 10 річниці Революції гідності.

Як повідомляли "Ми-Україна", раніше Шарль Мішель оголосив, що ЄС у грудні має ухвалити рішення щодо вступу України та Молдови в Союз. У цьому контексті він наголосив, що обидві країни мають докласти чимало зусиль, щоб вступили в ЄС. Зокрема, Україна та Молдова повинні вирішити питання верховенства права.

Головне