Росія дуже боїться, що потрапить у "чорний список" FATF, - радник голови ОПУ

Росія дуже боїться, що потрапить у

Росія дуже боїться свого виключення з FATF або внесення у "чорний список" групи. Про це заявив радник керівника Офісу Президента України Владислав Власюк в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна".

За його словами, росія так боїться бути виключеною з FATF, що почала шантажувати своїх партнерів.

"Це чудова новина, що вони вдаються до відвертого шантажу своїх партнерів. Оскільки це означає рівно одне - вони дуже бояться виключення в FATF або внесення себе у "чорний список" FATF, вони насправді теж цього бояться. Це теж хороший спосіб отримати реальний результат з точки зору додаткового комплаєнсу блокування транзакцій, якими вони обходять санкції", - зазначив Власюк. 

При цьому він наголосив, що наразі є всі юридичні та фактичні підстави для внесення росії у чорний список FATF.

"Чи зможуть вони досягти результату, ми побачимо наступного тижня у Парижі під час сесії. Зі свого боку Україна зробила дуже потужну і підготовчу роботу, і надала документи. Ми вважаємо, що всі юридичні і фактичні підстави для виключення та для внесення росії у чорний список FATF є", - заявив представник ОПУ.

Як повідомляли "Ми-Україна", раніше українська влада закликала Міжнародну групу з протидії відмиванню брудних грошей (Financial Action Task Force, FATF) позбавити російську федерацію членства у ній та внести агресора до чорного списку.

Головне