Ремонтні роботи на ЗАЕС не проводяться і не планують проводитись, - Держатомрегулювання

Ремонтні роботи на ЗАЕС не проводяться і не планують проводитись, - Держатомрегулювання

Окупанти брешуть про ремонт на станції. Ремонтні роботи на ЗАЕС не проведуть, оскільки у рф немає відповідних запчастин, щоб ремонтувати обладнання. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив в. о. голови Держатомрегулювання Олег Коріков.

Російські окупанти перевели в стан "холодного" зупину п'ятий енергоблок ЗАЕС, перед цим вони запустили четвертий енергоблок, причиною стали ремонтні роботи. Єдиним прийнятним станом для ЗАЕС є "холодний" стан.

Запорізька АЕС дослідити всі можливі варіанти встановлення зовнішнього котла для вироблення пари, що дало б змогу перевести всі блоки станції в "холодний" зупин, як того вимагають ліцензійні умови експлуатації ЗАЕС, встановлені ДІЯРУ

"Немає відповідного персоналу, а український персонал відмовляється співпрацювати з окупантами. А той персонал, який вони знайшли, не пройшов відповідне навчання і не має відповідного досвіду. Також в них немає запчастин на українське та європейське обладнання через санкції", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у Збройних силах України досить іронічно відреагували на візит російського міністра оборони Сергій Шойгу в Північну Корею. Речник Повітряних сил Збройних Сил України Юрій Ігнат наголосив, що час минає, а в тоталітарних режимах картинка залишається незмінною.

Як писав “Ми-Україна” раніше, заступник командувача Східного угруповання військ зі стратегічних комунікацій Сергій Череватий назвав два ключових напрямки на сході, де нині точаться запеклі бої.

Головне