На сході залишаються два головних напрямки, де ведуться бойові дії - Бахмутський та Лимано-Куп'янський

На сході залишаються два головних напрямки, де ведуться бойові дії - Бахмутський та Лимано-Куп'янський

Заступник командувача Східного угруповання військ зі стратегічних комунікацій Сергій Череватий назвав два ключових напрямки на сході, де нині точаться запеклі бої. В ефірі "Ми-Україна", він вказав, що це Лимано-Куп'янський та Бахмутський відтинки фронту.

За його словами, на останньому Сили борони продовжують утримувати ініціативу, тиснути на ворога та проводити штурмові дії.

"Ворог постійно намагається вражати вогнем наші підрозділи, за цю добу - 498 разів він бив всіма видами та калібрами артилерії, здійснив два авіанальоти. Загалом на цьому напрямку відбулося сім боєзіткнень, в ході яких нам вдалося 44 окупантів знищити, 118-ом - завдати поранення", - розповів Череватий.

Окрім того, на вказаному напрямку Сили оборони знищили:

  • протитанковий ракетний комплекс,
  • три польових склади БК,
  • комплекс спостереження "Муром-М".

На Лимано-Куп'янському напрямку росіяни намагаються перехопити ініціативу у ЗСУ та проводити наступальні дії. Проте ці плани противнику не вдаються.

Нагадаємо, під Бахмутом росіянам довелось перейти від активних наступальних та штурмових дій до “глухої оборони” і відступу назад. На додачу, Сили оборони фактичного “перерізали” один з важливих логістичних шляхів сил противника на південному фланзі Бахмутського напрямку.

Як писав "Ми-Україна" раніше, американське Міноборони схвалило угоду з компанією SpaceX щодо закупівлі для України терміналів Starlink, які засновник компанії Ілон Маск не зможе відключати. У червні 2023 року міністр оборони США Ллойд Остін схвалив угоду Пентагону про придбання від 400 до 500 нових "Старлінків".

Головне