"А что с ліцом": Ігнат прокоментував візит Шойгу до КНДР

У Збройних силах України досить іронічно відреагували на візит російського міністра оборони Сергій Шойгу в Північну Корею. Так, в ефірі "Ми-Україна" речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат наголосив, що час минає, а в тоталітарних режимах картинка залишається незмінною.

"Начебто пафосні речі відбуваються, ракету тягають - нічого не змінилося в тоталітарних режимах. Ракети тягають по парадах величезні, літаки літають, щасливі одурманені мешканці в честь свого вождя ридають-плачуть і так далі", - сказав він.

Та додав, що КНДР завжди була з росією, тому ймовірна їхня подальша співпраця. При цьому Ігнат підкреслив, що в України підтримка у світі значно більша.

"Весь цивілізований світ нас підтримує, ну а росія має Північну Корею. Тут питання на скільки спроможна ця країна допомогти рф.У них споріднені озброєння, боєприпаси і калібри, все що виробляє Корея воно все з Радянського Союзу", - пояснив Ігнат.

Як відомо, у США переконані, що візит Шойгу в Північну Корею мав на меті знайти підтримку для рф, щоб та могла продовжувати вести війну в Україні.

"Ми бачимо, що росія відчайдушно шукає підтримки будь-де, щоб продовжувати свою агресію проти України. І ми бачимо це в Північній Кореї. Ми бачимо це і в Ірані, який надав рф багато безпілотників", — наголосив американський держсекретар США Ентоні Блінкен під час брифінгу.

Він додав, що Вашингтон дуже серйозно ставиться до обіцянок Пекіну не надавати Москві військову допомогу.

Як писав "Ми-Україна" раніше, заступник командувача Східного угруповання військ зі стратегічних комунікацій Сергій Череватий назвав два ключових напрямки на сході, де нині точаться запеклі бої.

Головне