Подоляк пояснив, чому Зеленський звільняє частину своєї команди

Подоляк пояснив, чому Зеленський звільняє частину своєї команди

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк пояснив кадрові перестановки, які здійснює Володимир Зеленський, необхідністю більш ефективного функціонального апарату влади. Про це він розповів в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Пришвидшення напрацювання тих чи інших сценаріїв, збільшення аналітичності, тобто більш, скажімо так, швидка реакція на зміну політичних складових. Ну, наприклад, в низці країн-партнерів будуть вибори і вони будуть впливати на допомогу Україні. Потенційно більше аналітичності потрібно для того, щоб оцінювати події, які відбуваються в російській федерації. Ну і безумовно треба бути більш актуалізованими на ті виклики, що стоять. Тому що два роки війни, вона вже такого стагнаційного характеру. Мається на увазі, що зрозуміло - треба шукати нові рішення, які будуть більш оптимальними для такого типу війни. Все. Перезавантаження. Я не шукав би тут конспірології ніякої. Президент хоче мати максимально ефективний функціональний апарат. Не більше, але і не менше", - заявив Подоляк.

Водночас він нагадав, що нині відбувається перезавантаження різних сфер.

"Дивіться, є перезавантаження військово-політичного керівництва. В даному випадку військова вертикаль повністю практично змінена, ми бачимо… Далі президент змінює функціональну вертикаль, яка безпосередньо готує для нього матеріали, відповідає за реалізацію ініціатив президента, його оперативний менеджмент, по суті", - зазначив радник керівника ОПУ.

Як повідомляли "Ми-Україна", президент України Володимир Зеленський 30 березня звільнив Сергія Шефіра з посади свого першого помічника. Глава держави звільнив відразу кілька своїх радників та уповноважених, зокрема Альону Вербицьку, Сергія Трофімова, Олега Устенка, Наталію Пушкарьову та Михайла Радуцького.

Головне