Наруга над могилами захисників: затриману жінку відправили до психлікарні

Наруга над могилами захисників: затриману жінку відправили до психлікарні

Жінку, яку підозрюють у знищенні могил відомих воїнів Дмитра Коцюбайла "Да Вінчі", Андрія Пільщикова "Джуса" та Павла Петриченка, помістили у психіатричну лікарню. Вона залишатиметься там протягом 60 днів до 19 серпня.

Про це повідомили представники київської міської прокуратури телеканалу "Суспільне".

Прокурори подали до суду клопотання щодо поміщення підозрюваної в акті вандалізму до установи з психіатричною допомогою.

"За клопотанням слідчого, погодженого прокурором, Печерським районним судом підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді поміщення до закладу з надання психіатричної допомоги в умовах, що виключають небезпечну поведінку, строком на 60 днів", — пояснили в міській прокуратурі.

Що сталося?

 

20 червня 60-річна жінка скоїла акт вандалізму на могилах захисників України - Дмитра Коцюбайла з позивним "Да Вінчі", Андрія Пільщикова з позивним "Джус" та Павла Петриченка. Жінка розтрощила пам’ятні таблички, розбила лампадки та зіпсувала державний прапор України, які були встановлені на могилах героїв.

Наразі їй повідомлено підозру у статті 297 Кримінального кодексу України (наруга над могилой, вчинена з хуліганських спонукань).

Пізніше мама "Джуса" прокоментувала інцидент.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, в "Укренерго" оприлюднили графіки відключень електроенергії 24 червня.

Головне