На війні, захищаючи Україну, загинув актор та режисер Андрій Павленко

На війні, захищаючи Україну, загинув актор та режисер Андрій Павленко

На фронті, борючись за свою Батьківщину, пішов з життя український актор Андрій Павленко. Про його загибель повідомила дружина Дарія Орєхова. 

"Війна нікого не шкодує...війна забирає наших рідних і коханих", - написала вона. 

Дату церемонії прощання з актором Орєхова пообіцяла оприлюднити згодом. 

Павленко став на захист України від навали армії країни-агресорки від самого початку великої війни. До цього грав у театрі, знявся в таких стрічках, як "Жіночий лікар", "Пристрасті за Чапаєм", "Перевертень у погонах", "Лист очікування", "Нитки долі" тощо. У чоловіка залишилось двоє дітей.

Днями стало відомо, що після отриманого важкого поранення пішов з життя актор театру та кіно Василь Кухарський. Він зіграв головну роль у фільмі "Максим Оса: золото Песиголовця", який вийшов у 2022 році. Також актор був лауреатом премії "Київська пектораль" за найкраще виконання чоловічої ролі у спектаклі "На дні".

Нагадаємо, раніше цього місяця стало відомо про загибель на війні українського боксера Андрія Ярчевського. Чоловік після служби в армії працював у сфері ІТ і телекомунікацій, однак навесні 2022 року повернувся до лав ЗСУ та боронив Батьківщину на південному фронті у складі "Азова".

Як писав "Ми-Україна" раніше, у грудні у столиці було відкрито пам'ятник герою України Олександру Мацієвському, якого окупанти вбили за гасло "Слава Україні". Скульптуру, яка є майже точною копією солдата, встановили на території Київської фортеці.

 

 

 

 

Головне