У Києві відкрили пам'ятник герою України Олександру Мацієвському

У Києві відкрили пам'ятник герою України Олександру Мацієвському

У Києві відкрили пам'ятник герою України Олександру Мацієвському. 

Скульптура, яка є майже точною копією солдата, встановили на території Київської фортеці. Сам монумент створили за рахунок меценатів та благодійних фондів.

На відкритті пам'ятника також була присутня мати загиблого захисника України.

"Ми дуже поспішали, щоб саме на цю дату відкрити. Дуже пишаємося тим, що саме у нас відкрили Символ незламності. Це дуже важливо! Музей відвідує дуже багато людей, серед яких військові, студенти, діти, літні люди. Дуже важливо, щоб ми пам'ятали, якою ціною дається нам ця перемога", — сказала генеральна директорка НІАМ "Київська фортеця"Оксана Новікова-Вигран.

Нагадаємо, колишній народний депутат України Ілля Кива помер. Його тіло виявили у будинку в Московській області, повідомляють росЗМІ.

У російських пабліках пишуть, що ще сьогодні вранці Кива був живий та публікував у своєму Telegram-каналі дописи. Нині ж мережею активно шириться інформація про його смерть. Також зазначається, що "закривавлене тіло Іллі Ківи виявили лежачим на снігу на території паркової зони готелю "Велич" Country Club". На правій скроні у нього нібито була різана рана, на лівій частині обличчя - гематома.

Як писали "Ми-Україна" раніше, що так званого виконуючого обов'язки губернатора Херсонської області Володимира Сальдо засудили до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

 

Головне