На Хмельниччині буревій позривав дахи з будинків

На Хмельниччині буревій позривав дахи з будинків

На Хмельниччині буревій повалив дерева, пошкодив лінії електропередачі та позривав дахи на будинках і закладах освіти. Про це повідомляє ГУ ДСНС у Хмельницькій області.

Увечері 25 липня на території Кам’янець-Подільського району пройшов сильний буревій, що супроводжувався потужним вітром, градом та зливою. Найбільше руйнувань внаслідок несприятливих погодних умов зазнали населені пункти Закупненської та Чемеровецької територіальних громад.

Для ліквідації наслідків негоди залучені від ДСНС 8 одиниць пожежно-рятувальної та спеціальної техніки і 37 чоловік особового складу. Також працюють бригади державного підприємства "Хмельницький облавтодор та енергетики.

Рятувальники Хмельниччини у режимі нон-стоп ліквідовують наслідки сильного буревію.

Фахівці ДСНС розкряжовують дерева, відновлюють пошкодженні дахи будинків та навчальних закладів, демонтують аварійні елементи конструкцій. Окрім того, працюють бригади державного підприємства “Хмельницький облавтодор” та енергетики.

Ситуація контрольована. Ремонтно-відновлювальні роботи тривають.

Нагадаємо, через масштабні лісові пожежі у Греції, за офіційними даними, вже загинули три людини. Протягом тижня на грецьких островах, де вирує стихія, було знищено безліч будинків, а місцева влада вирішила розпочати евакуацію туристів.

Як писали "Ми-Україна" раніше, екстремальна спека на Землі повторюватиметься кожні два-п’ять років. Так вважає група вчених, яка займається вивченням зміни клімату.

Головне