Прогнози невтішні: екстремальна спека на Землі повторюватиметься кожні кілька років

Прогнози невтішні: екстремальна спека на Землі повторюватиметься кожні кілька років

Екстремальна спека на Землі повторюватиметься кожні два-п'ять років. Так вважає група вчених, яка займається вивченням зміни клімату, пише Reuters.

Спеціалісти провели дослідження і дійшли висновку, що періоди надвисоких температур повторюватимуться, якщо людство не зменшить рівень шкідливих викидів. 

Також вчені зазначають, що поточна ситуація у різних країнах світу, де температура б'є всі рекорди, є наслідком зміни клімату. 

Згідно з підрахунками фахівців, через збільшення концентрації парникових газів температура в Європі зросла на 2,5°С. У Північній Америці цей показник зріс на 2°С, а у Китаї - на 1°С.

Вчені наголошують, що з часом періоди аномальної спеки ставатимуть все більш імовірними і відбуватимуться кожні два-п'ять років. Однак це станеться лише у випадку, якщо середні глобальні температури піднімуться на 2°С порівняно з доіндустріальним рівнем. Наразі, зазначають вчені, середня температура підвищилася більш ніж на 1,1°C.

Нагадаємо, у липні Північна Америку, Європа та Китай потерпають від аномальної спеки. Це стало причиною масштабних лісових пожеж, які ніяк не вдається приборкати.  

Як повідомляли "Ми-Україна", через масштабні лісові пожежі у Греції, за офіційними даними, вже загинули три людини. Протягом тижня на грецьких островах, де вирує стихія, було знищено безліч будинків, а місцева влада вирішила розпочати евакуацію туристів.

Головне