Маляр: ЗСУ контрнаступають в умовах, коли у ворога більше людей та техніки

Маляр: ЗСУ контрнаступають в умовах, коли у ворога більше людей та техніки

Збройні сили України проводять контрнаступальні дії в умовах, коли у ворога більше людей та техніки.

Про це розповіла заступниця голови Міністерства оборони України Ганна Маляр у програмі "Панюта.Підсумки".

"Є певні норми військової науки, які говорять, що наступати треба, коли є перевага. …Тим не менш, наші рухаються, і тут питання не в кілометрах. Те, що вони йдуть вперед і на сході, і на півдні – це український військовий феномен", – заявила Ганна Маляр.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський пояснив, чому наступ ЗСУ є не настільки швидким, як того міг очікувати світ. Під час виступу на Аспенському безпековому форумі він зазначив, що українська сторона розраховувала розпочати контрнаступальні дії ще навесні. Проте це було неможливим з огляду нестачі амуніції, потрібних для цього снарядів, техніки та озброєння.

“Тим не менш, ми розпочали і це дуже важливо. Через те, що розпочали трошки пізніше, у росії був час, щоб замінити ущент наші землі і побудувати кілька ліній оборони. Тому початок контрнаступальних дій був уповільнений, ми не хотіли втрати наших людей, військові не хотіли втрачати техніку і дуже обережно підходили до наступальних дій”, – зазначив президент.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Збройні Сили України дійшли до “зубів дракона” у районі на схід від сіл Нове та Харкове Запорізької області, пише видання CNN.

Головне