Маляр про контрнаступ України: Це не відбудеться в якийсь конкретний день чи час

Маляр про контрнаступ України: Це не відбудеться в якийсь конкретний день чи час

Контрнаступ України не почнеться в якусь конкретну дату. Сили оборони України щодня ведуть наступальні дії на різних ділянках фронту. Про це в ефірі телеканалу "Ми-Україна" розповіла заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

"Всі чекають дати і напрямки контрнаступу. Складається враження, що немає війни, а просто буде якийсь момент, коли щось таке визначне трапиться. Але, насправді, з 24 лютого, коли почалося повномасштабне вторгнення, весь цей період, по сьогоднішній день, Сили оборони знаходяться в стані, коли вони здійснюють цілий комплекс заходів, самих різних. Тобто в нас немає такого, що ми робимо тільки одне щось. У нас на якихось напрямках ми в обороні, на якихось напрямках ми рухаємося з контрнаступальними діями. Дуже різні події в різних регіонах, немає чогось одного", - зазначила Маляр.

При цьому вона додала, що українські військові щодня виконують низку завдань, щоб повернути всі захоплені території України.

"Основна мета всього, що роблять Сили оборони, це, зрештою, звільнити всі тимчасово окуповані території. І для цього робиться щодня підготовка військ, особового складу, техніки, зброї, готуються резерви, плануються дії і вони щодня реалізуються. Але не про всі дії, по-перше, можна говорити, тому що це таємниця військова. А, по-друге, потрібно розуміти, що це не колись, на якусь конкретну дату щось відбудеться. Воно відбувається щодня. Щодня наші Збройні сили здійснюють як оборону, так і активні штурмові дії в тому ж Бахмуті", - пояснила Маляр.

Як повідомляли "Ми-Україна", Північноатлантичний альянс впевнений у готовності України до контрнаступу.

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.