Ігнат пояснив, чому не можна повідомляти деталі руху авіації та ракет окупантів

Ігнат пояснив, чому не можна повідомляти деталі руху авіації та ракет окупантів

Речник командування Повітряних сил України Юрій Ігнат пояснив, чому Telegram-канали не повинні публікувати деталі руху російських ракет та авіації.

Як зазначив Ігнат в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна", окупанти слідкують за всіма даними, що публікуються у таких групах, а потім використовують їх, щоб ефективніше вбивати українців.

"Вони (росіяни, - ред.) що роблять? Використовують русла річок. Пірнають в рельєф місцевості і можуть зникати з радарів. Радіолокаційно можна їх не бачити. Це і "шахеди" і ракети, літаки і гелікоптери. Гелікоптер - дуже важка ціль, бо він притискається до землі. Ми просили тоді Telegram-канали не публікувати інформацію, де саме вони зникають. На якій ділянці. Ми ж показуємо пізніше, що ми їх там не бачимо. Проблема в тому, щоб деталізацію у Telegram-каналах прибрати. Прибрати те, що може допомогти ворогу наступного разу ефективніше вбити українців", - зазначив речник Повітряних сил.

Як повідомляли “Ми-Україна”, українське оборонне відомство закликало громадян припинити виносити на загальні обговорення питання про контрнаступ ЗСУ. Також українцям радять не гооворити публічно про військові плани нашого війська.

Згодом радник голови ОПУ Михайло Подоляк заявив, що громаданям варто почати менше говорити про контрнаступ України, а більше звертати увагу на політичні компоненти. Також він заявив, що проговорювати в прямому ефірі якісь сценарні дії наших військових – це занадто. 

Головне