У Міноборони закликали припинити публічні дискусії про контрнаступ ЗСУ

У Міноборони закликали припинити публічні дискусії про контрнаступ ЗСУ

Українське оборонне відомство закликало громадян припинити виносити на загальні обговорення питання про контрнаступ ЗСУ та військові плани нашого війська взагалі.

Про це заявила заступниця міністра оборони України Ганни Маляр.

"Не треба задавати в ефірах питання експертам - а як же там контрнаступ, не треба писати блоги на цю тему і пости, не треба взагалі публічно обговорювати військові плани нашої армії" — наголосила вона.

Маляр вчергове нагадала, що стратегічні військові плани і задуми мають право оприлюднювати три особи - Президент, міністр оборони та Головнокомандувач ЗСУ. Всі інші - лише цитувати.

За її словами, під час контрнаступу на Харківщині - тиша дала військовим виграти час і робити свою роботу.

"Добре, що ніхто в пабліку не обговорював контрнаступ на Харківщині до його початку. І була повністю закрита зона бойових дій для доступу будь-кого, крім військових. Тоді було реалізовано найуспішнішу операцію за час повномасштабного вторгнення з точки зору інтенсивності звільнення наших територій. Тиша дала військовим виграти час і робити свою роботу", - наголосила заступниця голови Міноборони.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський інтерв’ю японському виданню Yomiur заявив, що Україна наразі не може розпочати контрнаступ. Він пояснив, що Сили оборони України потребують більше озброєння, зокрема боєзапасів та винищувачів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, заради потреб України польський держвиробник боєприпасів Dezamet запланував у кілька разів збільшити виробничі потужності. Виробництво боєприпасів буде нарощено у межах оголошеного Євросоюзом плану щодо забезпечення української сторони.

Головне