Готується візит прем'єра Польщі Туска до України, - очільник МЗС країни

Готується візит прем'єра Польщі Туска до України, - очільник МЗС країни

Готується візит прем'єра Польщі Туска до України. Про це повідомив очільник МЗС країни, передає кореспондентка "Ми-Україна" Олена Чернякова.

"Можливо, вже під час запланованої поїздки прем'єр-міністра Туска ми знайдемо шляхи для того, щоб польські та українські компанії оборонного сектору могли зробити набагато більше, ніж сьогодні, для збільшення військового виробництва, яке вкрай необхідне героїчним українським солдатам на передовій", - сказав Радослав Сікорський на брифінгу в Києві.

Та додав, що "ми разом можемо зробити так, аби було достатньо військової техніки та боєприпасів, щоб відправити Путіна туди, де йому належить бути".

Міністр планує зустрітися з українськими депутатами. Однак подробиці тримаються в секреті з міркувань безпеки.

Нагадаємо, на південному напрямку українські захисники знищили три ворожі СУ-34, в результаті загинуло два пілота. Про це повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук.

"Уночі 22 грудня на шматку збитого "шахеда" із серією "Ы" отримав послання від окупантів: "сDохните сYки". Чудова ідея! Ось вам наша відповідь! Сьогодні опівдні на південному напрямку - мінус три російські винищувачі-бомбардувальники Су-34! Вечного полета, "братья", - йдеться в повідомленні.

Як писли "Ми-Україна" раніше, Байден підписав указ про посилення санкцій проти іноземних банків, які допомагають росії. Про це повідомили на сайті Білого дому.

Зокрема, шляхом постачання до країни-агресора підсанкційних військових товарів.

 

 

Головне