Топ – 9 чоловічих помилок, які заважають розвитку стосунків

Топ – 9 чоловічих помилок, які заважають розвитку стосунків

Ці помилки необхідно враховувати лише тоді, коли чоловік розраховує на довгострокові відносини зі справжньою жінкою. Якщо ж чоловікові зручніше створювати стосунки із жінкою жертвою – використовуйте дані рекомендації навпаки.

Яскравий одяг і "червоні шкарпетки"


Одна моя цікава самодостатня клієнтка, сказала: "Коли до мене став загравати в літаку один дуже симпатичний мільйонер, я майже вже стала танути, але коли він встав і я побачила що він у яскраво-червоних шкарпетках, я розчарувалася, я не довіряю демонстративним чоловікам, ні в особистих, ні в бізнес відносинах."

Як кажуть – зустрічають за одежею, але світ різноманітний, одяг буває різноманітним та транслює різне. Всі ми знаємо, що в природі часто самці, наприклад павичі, виглядають дуже яскраво в порівнянні з самками, але це не гарантує їх генетичної програми піклування про сімейство. Наприклад леви, виглядають красивішими за самок, проте саме останні після народження діток добувають їм їжу.

Жінки дуже пильно дивляться на одяг чоловіка. Дуже елегантно? Демократично? Павич? Одягну на себе все найкраще відразу? Одяг дуже сильно видає ставлення чоловіка до самого себе та своєї партнерки в майбутньому. Одяг ефективно видає – нарцисів, екзальтованих невротиків та демонстративних невдах. Якщо на першому побаченні ваш партнер одягнений яскравіше, ніж ви – просто зверніть на це увагу. Якщо ви застали чоловіка за тим, що він користується вашим кремом для обличчя - біжіть, не від жадібності, не через те, що він метросексуал, а тому, якщо він доглядає - у нього повинен бути свій крем.

Чоловік "занадто"


Занадто балакучий, занадто задумливий, занадто відразу закохується, або весь час говорить про колишню, занадто щедрий, або занадто скупий, занадто захоплюється або примудряється відразу критикувати і т.д.

Чоловік "занадто" для жінки надто поганий або надто гарний. А загалом – це екзальтований невротик, який намагається зручними собі способами вирішити власні емоційні проблеми, найчастіше – це не впевненість у собі.

Заглядається на інших жінок


Часто чоловіки цього не контролюють, а жінки одразу помічають. У результаті діагноз: бабник, йому довіряти не можна. Найчастіше так і є, але достатньо ситуацій, що виникають як у тому анекдоті: "Якщо я на дієті, то мені не можна і на меню подивитися". Загалом – питання не однозначне: можливо, це просто звичка, яку чоловік у стосунках із жінкою може залишити у своєму минулому житті.

"Усі жінки сволоти, але я бачу – ти не така"


Про це вже пишеться у багатьох книгах та журналах, які чоловіки не читають. Сенс у наступному: якщо чоловік критикує всіх своїх жінок, значить і вам цього не уникнути, тобто він автоматично перетворюється на потенційного аб'юзера. І з погляду психології – раціональне зерно в такій поведінці є.

"Що скаже мама Емма!"


Якщо чоловік любить маму – це чудово і це добрий знак для довгострокових відносин, як показник ставлення до коханої жінки. Але якщо чоловік любить маму більше за всіх жінок на світі, у цих відносинах позитива не буде, мама – поза конкуренцією, вона все одно переможе.

Основними показниками є: мама енергійно телефонує синові під час побачень; мама вас не любить і критикує просто так; він зривається до мами на першу її вимогу. Якщо чоловік на перших побаченнях багато говорить про маму, вона – перша та єдина жінка у його житті.

"Платимо кожен за себе"


Нашими жінками це розцінюється навіть не як жадібність, а як не надійність. Якщо зараз так, то що ж далі буде? Наші жінки чекають на сильне плече, хтось матеріальний, хтось емоційний. До цієї категорії відноситься питання: "Скільки ти заробляєш".

"Виходь за мене"


Чоловік із імпульсивними рішеннями та вчинками у розсудливих жінок викликає напругу. Імпульсивність дуже швидко минає, а реальності за нею немає. Імпульсивність прекрасна для закоханості та пристрасті, але не для довгострокового кохання.

Нахвалювання своїх колишніх

Говорити про плюси - можна згодом, коли до почуття любові приєднається дружба. А на початку стосунків дівчині хочеться, щоби хвалили її, захоплювалися лише нею. Немає в її у матриці "плюси його попередніх". Тільки якщо вона не авантюристка і не збирає на чоловіка інформацію.

Наполягання на сексі при перших побаченнях


Кожній дівчині, яка готова до серйозних стосунків, хочеться, щоб її так і сприймали, щоб із цього відношення і почалися. І народний вислів: "Я не така, я чекаю на трамвай" не про це. А про те, що ви цій жінці можете довіряти. Однак, якщо за взаємним бажанням все склалося і стосунки продовжилися – теж чудово.

Олена Рихальська, кандидат психологічних наук

Головне