Ольга Харлан втретє в сезоні виграла медаль з фехтування

Ольга Харлан втретє в сезоні виграла медаль з фехтування

Українська спортсменка Ольга Харлан втретє в сезоні виграла медаль з фехтування. Вона завоювала срібну нагороду під час першого етапу Гран-прі сезону-2023/24, що відбувся в Орлеані (Франція).

Про це повідомив Національний олімпійський комітет України. Як зазначається, збірна України була представлена на цьому етапі 12 спортсменами. При цьому українські фехтувальники зупинилися на стадії 1/16 фіналу, але Харлан змогла пройти у фінал.

Наразі спортсменка з України перемогла турніри проти італійки К'яру Морміле (15:7), кореянки Чон Ха-Юн (15:13) та французької олімпійської віцечемпіонки Сесілії Бердер (15:11). У фіналі суперницею Ольги Харлан була француженка Манон Апіті-Брюне.

На початку поєдинку українка вела рахунок, але пізніше пропустила чотири уколи поспіль від суперниці. У результаті вона поступилась французькій фехтувальниці з рахунком 12:15.

Це вже третя медаль Ольги Харлан у сезоні-2023/202 та 28-ма у Гран-прі. Напередодні вона перемогла на турнірі серії Сателіт FIE у Стамбулі (Туреччина) та зайняла друге місце на Кубку світу в Алжирі.

Ольга Харлан є чотириразова олімпійська чемпіонка. У липні цього року вона відмовилася потиснути руку росіянці Анні Смірновій після поєдинку. Інцидент стався на Чемпіонаті світу з фехтування. Спочатку Харлан вирішили не дискваліфікувати після її вчинку, однак потім Міжнародна федерація фехтування все ж передумала.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, ляльку "Барбі" на честь фехтувальниці Ольги Харлан, яка відмовилася потиснути руку росіянці після поєдинку, виставили на благодійний аукціон.

Головне