Зубні протези Вінстона Черчилля виставили на аукціон: лот оцінюють у 5000-8000 фунтів

Зубні протези Вінстона Черчилля виставили на аукціон: лот оцінюють у 5000-8000 фунтів

Зубний протез премʼєр-міністра Великої Британії Вінстона Черчилля виставлять на аукціон наступного тижня. Вставні зуби політика у золотій оправі орієнтовно коштуватимуть від 5000 до 8000 фунтів пише, The Guardian.

Експерти вважають, що лот буде продано за більшу суму. Торги заплановані на 6 лютого, їх проведуть у Челтнемі.

"Вставні зуби Черчилля, мабуть, входять до числа найнезвичайніших предметів, які ми колись продавали", - прокоментували у The Cotswold Auction Company.


 
Протез з шістьма зубами створив дантист Черчилля сер Вілфред Фіш. Цей комплект було зроблено на початку Другої світової війни, прем'єру на той момент було 65 років. Зубні протези були зроблені так, щоб допомогти подолати шепелявість, що розвинулася у Черчилля ще у дитинстві. Політик завжди мав при собі зайвий комплект. Видання пише, що загалом для нього було виготовлено до чотирьох наборів зубів, і принаймні один із них був похований разом із ним.

"Добре підігнаний зубний протез був найважливішою фізичною та психологічною опорою для Черчілля. Він дозволяв йому говорити ефективно – це життєво важлива якість для будь-якого політика, і особливо для того, чиї ораторські навички відіграли вирішальну роль у його успіху. Все своє доросле життя Черчилля переслідував страх втратити здатність говорити", - розповіли про лот у музеї Королівського коледжу хірургів у Лондоні.
 
З молотка також пустять мікрофон, у який британський прем'єр оголосив про закінчення Другої світової війни. Попередня оцінка - 5000-8000 фунтів. 

Нагадаємо, торік у листопаді пляшку віскі Macallan 1926 року було продано на лондонському аукціоні Sotheby's за ціною, що перевищує 2,7 мільйона доларів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, капелюх Наполеона Бонапарта продали на аукціоні в Парижі за 1,9 млн євро. Цей капелюх був у полководця в період правління Французькою імперією в 19 столітті.

Головне