ЗСУ просунулись до 1,4 км на Бердянському напрямку, - Тарнавський

ЗСУ просунулись до 1,4 км на Бердянському напрямку, - Тарнавський

Збройні сили України просунулись від 350 метрів до 1,4 кілометрів на Бердянському напрямку.

Про це розповів командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський на сторінці у Facebook.

"У ході наступальної операції угрупування "Таврія" на Бердянському напрямку наші ударні підрозділи мали частковий успіх та просунулись у глибину противника від 350 метрів до 1,4 кілометри. Тривають запеклі бої за Старомайорське", - розповів командувач.

Водночас на Мелітопольському напрямку змін немає. У зв'язку з щільним мінуванням наші групи розгородження та штурмові загони здійснюють заходи щодо розмінування, завдають вогневого ураження. При цьому решта ударних підрозділів закріплюється на опанованих рубежах і перебувають у готовності до подальших наступальних дій.

Російські війська зосереджують основні зусилля на запобіганні покроковому просуванню українських військ. Вони також зробили невдалі спроби повернути втрачену позицію в околицях Приютного.

За словами командувача, загарбники завдали авіаударів по околицях Мала Токмачка, Оріхів, Новоданилівка. З артилерії було обстріляно Новодар'ївку, Гуляйполе, Гуляйпільське, Новоандріївку і Степове Запорізької області.

За минулу добу у Донецькій області відбулося 285 обстрілів позицій українських бійців. Ворог 13 разів атакував на Мар'їнському напрямку. На цього напрямку ЗСУ продовжують стримувати ворожий наступ в околицях Красногорівки та Мар'їнки, розповів Тарнавський.

Противник провів невдалі атаки довкола Новомихайлівки та завдав авіаційних ударів поблизу Благодатного та Макарівки.

Однак на одному з відтинків оборони і внаслідок вдалого контрвипаду локального характеру українські штурмовики просунулись у бік ворога та покращили тактичне положення.

Під потужним вогнем ворожих літаків та артилерії ЗСУ успішно відбили атаки росіян в околицях Авдіївки та Невельського. Ворог обстріляв з артилерії понад 10 прилеглих населених пунктів, зокрема, Карлівку, Сєверне та Невельське.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, британська розвідка пояснила, чому окупанти наступають на Куп’янському напрямку.

Головне