ЗСУ наступають на двох напрямках. Протягом доби відбулось 30 бойових зіткнень з армією рф

ЗСУ наступають на двох напрямках. Протягом доби відбулось 30 бойових зіткнень з армією рф

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною. Збройні сили України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку та штурмові дії на Бахмутському напрямку. Загалом протягом доби на фронті відбулось 30 бойових зіткнень з армією рф. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ.

Загалом противник завдав сім ракетних та 47 авіаційних ударів, здійснив 43 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях ЗСУ та населених пунктах. 

На Сіверському та Слобожанському напрямках артилерійських та мінометних обстрілів противника зазнали понад 10 населених пунктів. 

На Куп’янському напрямку артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів. 

На Бахмутському напрямку під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 10 населених пунктів.

На Авдіївському напрямку противник вів марні штурмові дії в районах населених пунктів Авдіївка, Тоненьке, Первомайське Донецької області, де Силами оборони було відбито 5 атак. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали 15 населених пунктів.

На Мар’їнському напрямку противник за підтримки авіації вів марні штурмові дії в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області. Тут ЗСУ відбили понад 10 атак. Під артилерійським та мінометним вогнем окупантів опинилось близько 10 населених пунктів.

На Шахтарському напрямку артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів.

На Запорізькому напрямку артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 20 населених пунктів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Херсоні кількість поранених внаслідок обстрілів зросла до дев'яти осіб

Головне