Знищуючи літаки ворога, Україна готує умови до розгортання F-16, - ВПС Естонії

Знищуючи літаки ворога, Україна готує умови до розгортання F-16, - ВПС Естонії

Виведення з ладу або повне знищення російської авіації дасть змогу Києву створити потрібні для розгортання флоту винищувачів F-16 умови. Таку думку озвучив керівник ВПС Естонії Янек Лехісте, передає ERR.

Полковник додав, що за наявною у нього інформацією, Україна отримає сучасні бойові літаки від західних партнерів та союзників цьогоріч навесні або влітку. 

"Ймовірно, вони (українці - ред.) також створюють умови для того, щоб у певний момент часу та в певному географічному районі можна було досягти переваги у повітрі", - зауважив він.

За словами Лехісте, винищувачі F-16 є не надто примхливими, а відтак українській стороні не потрібно вносити істотні зміни до наявної інфраструктури.

"Мабуть, це не вимагатиме жодних значних змін і не потрібно буде будувати нову злітно-посадкову смугу. Звичайно, є якісь вимоги щодо стану злітно-посадкової смуги. У цьому сенсі F-16 більш капризний літак по відношенню до будь-яких нерівностей і сторонніх об'єктів, але в іншому особливих відмінностей від інших літаків немає. Їх можна розгортати за існуючої інфраструктури", - розповів керівник естонських ВПС.

Як писав "Ми-Україна" раніше, за підсумками лютого російський військовий повітряний флот втратив у війні 13 літаків. З 17 по 19 число були знищені чотири Су-34, один Су-35 та один Су-35С. "Сушкопад" тривав також 21 (один борт), 27 (два борти) та 29 лютого (три борти). 23 лютого над Азовським морем був знищений російський літак А-50
 
  
 
 


 
 

 
 

Головне