Знімала стратоб’єкти під виглядом "селфі": у Харкові затримали російську агентку

Знімала стратоб’єкти під виглядом

Служба безпеки України затримала ще одну російську агентку, яка коригувала повітряні удари окупантів по Харкову. Про це інформує пресцентр СБУ.

За даними спецслужби, зрадниця співпрацювала з окупантами ще до початку повномасштабного вторгнення. Саме за її координатами влітку 2022 року росіяни здійснили ракетний удар по виробничих цехах місцевого заводу енергетичної галузі. Вона сфотографувала себе на фоні об’єкта з прив’язкою до місцевості та відправила знімок окупантам.

"Зловмисницею виявилась працівниця постраждалого підприємства, яку фсб залучила до співпраці під час її поїздки до москви ще до початку повномасштабного вторгнення рф. Після 24 лютого минулого року на неї вийшов представник російської спецслужби і поставив завдання передавати йому геолокації українських захисників та критичної інфраструктури у місті", - йдеться у повідомленні.

Спілкувалася з окупантами жінка через популярний месенджер. Щоб її не викрили, вона постійно змінювала телефони.

"Для передачі координат українських об’єктів фігурантка робила навпроти них "селфі", потім відправляла фото до фсб і після цього одразу видаляла знімки з телефону. Щоб замаскувати підривну діяльність на користь фсб, їхня поплічниця активно публікувала у соцмережах власні коментарі, в яких демонстративно критикувала військово-політичне керівництво рф. Однак, їй це не допомогло. Співробітники СБУ затримали зловмисницю під час виконання нею нового ворожого розвідзавдання", - зазначили у Службі безпеки.

Наразі затримана перебуває під вартою, їй оголосили підозру. За співпрацю з ворогом жінці загрожує до 12 років тюрми.

Як повідомляли "Ми-Україна", Служба безпеки України у ході контрдиверсійних заходів у Сумській області викрила та затримала агента ФСБ рф. Він передавав ворогу інформацію про Сили оборони у прикордонних районах області.

Головне