Знесення садиби Зеленських у Києві: прокуратура відкрила кримінальне провадження

Знесення садиби Зеленських у Києві: прокуратура відкрила кримінальне провадження

Офіс генпрокурора розпочав кримінальне провадження щодо знесення садиби Зеленських у Києві попри її арешт. Про це повідомили в ОГП.

В січні 2024 року на будівлю по вулиці Кониського 22 наклали арешт із забороною користування, розпорядження і відчуження в межах кримінального провадження про навмисне незаконного знищення, руйнування або пошкодження обʼєктів культурної спадщини (ч. 2 ст. 298 КК України).

Прокуратура подала клопотання про арешт земельної ділянки, посилаючись на генеральний план Києва, згідно з яким ця територія є частиною історичного ареалу міста. За законом, будь-які будівельні роботи в такій зоні потребують схвалення Міністерства культури.

19 липня 2024 року невідомі зруйнували будинок. Їх дії кваліфікували як знищення майна, на яке накладено арешт.

Однак, незважаючи на це, на ділянці тривалий час велося активне будівництво, включаючи зведення капітальних споруд. Представники прокуратури наголошують, що ці роботи проводилися без необхідного дозволу від міністерства, що є порушенням. На їхню думку, це є підставою для негайного припинення всіх будівельних робіт на об'єкті.

Їхні дії кваліфікували як знищення майна, на яке наклали арешт (ч. 1 ст. 388 КК України). Також розслідують факт проведення будівельних робіт всупереч накладеній забороні — це кваліфікують як самовільне будівництво на самовільно зайнятій земельній ділянці (ч. 3 ст. 197-1 КК України).

Нагадаємо, кандидат у президенти США Дональд Трамп у суботу провів свій перший передвиборчий мітинг після замаху на його життя. Він заявив великому натовпу, що зібрався на арені в Мічигані, що "отримав кулю за демократію". Про це повідомило видання CNN.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у ніч проти 21 липня війська росії атакували Україну 5 ракетами та 39 дронами типу Shahed. Про це повідомило Командування Повітряних сил ЗСУ.

Головне