Значний результат: Група Нафтогаз у І півріччі цього року отримала 6,6 млрд грн прибутку

Значний результат: Група Нафтогаз у І півріччі цього року отримала 6,6 млрд грн прибутку

Група Нафтогаз за перше півріччя поточного року отримала 6,6 млрд гривень прибутку. Про це повідомили у пресслужбі Групи.

Також зазначається, що консолідований операційний прибуток за вказаний період склав 14 млрд гривень.

У Нафтогазі наголосили, що фінансова звітність компанії за шість місяців 2023 року була підтверджена незалежною міжнародною аудиторською компанією. 

"Це значний результат, враховуючи, що за аналогічний період минулого року Група мала 55.3 млрд грн консолідованого операційного збитку… Групі вдалося суттєво покращити показники чистого консолідованого прибутку за результатами І півріччя 2023 року, який становить 6.6 млрд грн. Тоді як за аналогічний період минулого року цей показник становив 57.2 млрд грн збитків", - йдеться у повідомленні.

У компанії зазначають, що ці показники дозволили забезпечити виконання вимог за єврооблігаціями компанії та зобов’язань за іншими кредитними угодами.

Разом з тим у Нафтогазі назвали найбільш неприбутковий напрямкок - це сегмент продажу газу. Негативний результат у компанії пояснили постачанням споживачам природного газу у межах виконання спеціальних обов’язків (ПСО) за цінами, встановленими державою.

"Протягом січня-червня 2023 року до зведеного бюджету України підприємствами Групи Нафтогаз було сплачено податків на суму 48,4 млрд грн, що становить понад 8% усіх податкових надходжень держави за відповідний період", - йдеться у повідомленні.

Крім того у Нафтогазі заявили, у квітні цього року Група забезпечила успішне завершення одного з найважчих опалювальних сезонів. 

У компанії також назвали ще кілька основних досягнень:

  • забезпечення споживачів блакитним паливом зі збільшенням видобутку українського газу в умовах війни;
  • забезпечення необхідного обсягу газу в сховищах для проходження осінньо-зимового періоду 2023/24;
  • інтеграція газорозподільних мереж до Групи та повернення під контроль держави суспільно-важливого напрямку діяльності;
  • повернення довіри іноземних партнерів завдяки ефективній роботі оператора газосховищ (дозволило в умовах воєнного часу збільшити обсяги зберігання газу в українських сховищах до понад 2.4 млрд куб. м). 

Як повідомляли "Ми-Україна", до Групи Нафтогаз увійшов ще один облгаз. Йдеться про акціонерне товариство "Волиньгаз".

Головне