Зеленський: Зараз поганий момент для переговорів

Зеленський: Зараз поганий момент для переговорів

Президент України Володимир Зеленський заявив, що зараз поганий момент для ведення переговорів з росією. Він емоційно готовий до тривалої війни.

Про це він повідомив в інтерв’ю The Economist.

"Я повинен бути готовий (до тривалої війни – ред.), моя команда повинна бути готова до довгої війни, і емоційно я готовий", - наголосив глава держави.

За словами президента, деякі партнери можуть сприйняти нещодавні труднощі України на полі бою як привід для того, щоб примусити її до переговорів з росією. Проте "це поганий момент, оскільки Путін бачить те ж саме".

Зеленський зазначив, що президент рф Володимир Путін прагне виснажити Україну. Однак росія сама є крихкою.

"(Путін - ред.) не розуміє, що в довгій війні він програє. Тому що не має значення, що його підтримують 60% чи 70% (росіян - ред.). Ні, програє його економіка", - підкреслив Зеленський.

При цьому український президент заявив, що добре усвідомлює ризики для своєї країни, якщо Захід почне припиняти свою економічну підтримку. Так як деякі із західних партнерів, включно зі США, проводять вибори наступного року, Зеленський знає, що зберегти підтримку буде складно, особливо за відсутності значного прогресу на фронті.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, президент Бразилії Луїс Інасіо Лула да Сілва заявив, що має намір “посадити за стіл переговорів” на Генасамблеї ООН президента України Володимира Зеленського і російського диктатора Володимира Путіна.

Головне