Зеленський у Болгарії заявив про підтримку країни української формули миру

Зеленський у Болгарії заявив про підтримку країни української формули миру

Болгарія підтримує українську формулу миру і готова допомогти у її реалізації. Про це заявив Президент України Володимир Зеленський на прес-конференції з болгарським прем’єр-міністром Ніколаєм Денковим.

"Сьогодні ми з паном прем’єр-міністром провели дуже змістовні переговори: увесь комплекс наших відносин і, звичайно, передусім безпекових", - розповів Володимир Зеленський.

При цьому він додав, що детально ознайомив Денкова з формулою миру.

"Хочу відзначити готовність Болгарії, - те, що я почув, - брати участь в цих зусиллях. Ми вже почали роботу на рівні радників і послів країн щодо реалізації формули з різними нашими партнерами. Дуже важливо, щоб ми могли почати цю роботу предметно з Болгарією саме на рівні посла", - заявив Президент України.

У цьому контексті глава держави наголосив, що посол Болгарії в Україні не призначений.

"Я сподіваюся, що скоро ми зможемо працювати щодо формули миру на глобальному саміті миру, який ми готуємо, і до участі в якому я запрошую Болгарію", - додав Зеленський.

Крім того сторони обговорили європейську та євроатлантичну інтеграцію України. 

"Вже цьогоріч ми розраховуємо на початок переговорів щодо майбутнього членства України в Європейському Союзі. Підписали сьогодні з паном прем’єр-міністром спільну декларацію, яка засвідчує підтримку Болгарією нашої євроатлантичної інтеграції, - сказав Зеленський. - Ми домовились сьогодні значно активізувати співпрацю оборонних відомств та загалом в оборонному секторі. Будьте певні, усім корисним безпековим досвідом, набутим у цій війні, ми обов’язково поділимося з партнерами, щоб наша спільна сила стала більшою".

Як повідомляли "Ми-Україна", Президент Володимир Зеленський після зустрічі з прем’єр-міністром Болгарії Ніколаєм Денковим підписав з ним у Софії Спільну декларацію щодо євроатлантичної інтеграції України.

Головне