Зеленський наклав вето на закон, що передбачав виділення понад 500 млн гривень на добудову музею Голодомору

Зеленський наклав вето на закон, що передбачав виділення понад 500 млн гривень на добудову музею Голодомору

Президент Володимир Зеленський у п'ятницю, 28 липня, наклав вето на законопроєкт Верховної Ради. Цей закон про виділення додаткових 573,9 мільйонів гривень на завершення будівництва Національного музею Голодомору-геноциду українського народу.

Про це повідомили в картці відповідного законопроєкту №9437 на сайті Верховної Ради.

27 липня законопроект повернули до парламенту з пропозиціями глави держави.

У супровідних документах до законопроєкту та пов’язаних із роботою над ним наразі відсутній текст пропозицій президента.

Верховна Рада 13 липня підтримала надання фінансування на завершення будівництва Національного музею Голодомору-геноциду.

"Це не додаткове чи понаднормове фінансування (вартість будівництва була відома ще у 2018 році й вона лишилася незмінною), а виключно та сума, якої бракувало для завершення зведення цілісного меморіального комплексу", - сказала  в.о. директорки музею Леся Гасиджак.

Нагадаємо, цей законопроект має на меті виділити додаткові кошти з державного бюджету на завершення другої черги музею, де мають відбутися основні офіційні заходи до 90-х роковин Голодомору 1932-1933 років. Виділення додаткових коштів дозволить “у короткий термін” завершити весь комплекс будівельних робіт, кажуть у ВР.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у Київській обласній раді пояснили, навіщо установі потрібен новий сайт за мільйон гривень і на які саме роботи планують витратити кошти. 


Головне