Зеленський завтра відвідає Румунію

Зеленський завтра відвідає Румунію

Президент України Володимир Зеленський завтра, 10 жовтня, з офіційним візитом відвідає Румунію та проведе зустріч з колегою Клаусом Йоханнісом. Про це повідомляють у канцелярії президента Румунії.

"У вівторок, 10 жовтня 2023 року, президент Румунії Клаус Йоханніс прийме в Короченському палаці президента України Володимира Зеленського з нагоди його офіційного візиту до Румунії на запрошення глави румунської держави", - йдеться у повідомленні.

Цей візит підтверджує підтримку України Румунією за умов російського вторгнення, а також характер двосторонніх відносин між країнами.

Глави держав хочуть обговорити посилення підтримки України для протистояння агресії рф, ситуацію з безпекою в регіоні та в Чорному морі та "необхідні кроки для її врегулювання" і розвиток двосторонньої співпраці.

Під час зустрічі планують порушити питання повного дотримання прав нацменшин в Україні. Ймовірно, маються на увазі претензії Румунії до існування "молдавської мови" в українській освіті.

Як писали "Ми-Україна" раніше, ЄС продовжив санкції на три роки за поширення та використання хімзброї

Санкції було продовжено до 16 жовтня 2023 року. Заходи стосуються 15 фізичних та двох юридичних осіб. На зазначених осіб накладено заморожування активів, а громадянам та компаніям ЄС заборонено надавати їм кошти. На фізичних осіб додатково поширюється заборона на поїздки, яка не дозволяє їм в'їжджати на територію ЄС або прямувати через неї транзитом.

Головне