Зеленський в Аргентині зустрівся з президентами Парагваю, Уругваю та Еквадору

Зеленський в Аргентині зустрівся з президентами Парагваю, Уругваю та Еквадору

Президент України Володимир Зеленський під час перебування в Аргентині з візитом у неділю, 10 грудня, зустрівся з президентами Парагваю, Уругваю та Еквадору.

Про це повідомила пресслужба глави держави. Як зазначається, під час зустрічі з президентом Республіки Парагвай Сантьяго Пеньєю Зеленський подякував країні за підтримку в межах міжнародних організацій.

Президент України розповів парагвайському колезі про успіхи в імплементації Формули миру та результати трьох зустрічей радників із питань національної безпеки та зовнішньої політики. Крім того, вони обговорили можливості з поглиблення торговельно-економічної співпраці між двома країнами.

Володимир Зеленський також запросив Сантьяго Пенью відвідати Україну.

Крім того, у Буенос-Айресі Зеленський мав змогу зустрітись з президентом Уругваю Луїсом Лакальє Поу. Він висловив йому подяку за позицію на підтримку резолюції щодо впливу війни росії проти України на міжнародне судноплавство.

"Сьогодні я маю змогу особисто подякувати вам і людям вашої країни за підтримку суверенітету й територіальної цілісності України", - наголосив глава української держави.

Посадовці обговорили можливість проведення саміту Україна – Латинська Америка, і Зеленський також запросив Луїса Лакальє Поу приїхати в Україну з візитом.

У неділю також відбулась зустріч Володимира Зеленського з президентом Еквадору Даніелем Нобоа. Український лідер привітав колегу зі вступом на посаду президента Еквадору в листопаді. Він запропонував Еквадору долучитися до імплементації Формули миру та взяти участь у зустрічі радників із питань національної безпеки та зовнішньої політики, яка відбудеться в січні.

Зеленський та Нобоа поговорили про можливості для розвитку співпраці в безпековій сфері, цифровізації та торгівлі сільськогосподарською продукцією. Даніель Нобоа був запрошений в Україну.

еквадор.jpeg (147 KB)

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський поспілкувався телефоном із французьким президентом Емманюелем Макроном під час візиту в Аргентину.

Головне