В ОП розповіли, чому делегація КНР пропустила зустріч на Мальті

В ОП розповіли, чому делегація КНР пропустила зустріч на Мальті

Представники Китаю попереджали Україну про те, що їхня делегація пропустить зустріч з питань миру, яка пройшла на Мальті.

Про це повідомив заступник глави Офісу президента Ігор Жовква в ефірі телемарафону.

За його словами, делегація КНР не змогла взяти участі у переговорах через неспівпадіння графіків.

"Спецпредставник Китаю Лі Хуей брав участь у рамках попередньої зустрічі щодо Формули миру – у Джидді. На цей раз він не зміг взяти участь. У нас була реакція китайської сторони у відповідь, що така зустріч не відбудеться через розбіжність графіків", – сказав Жовква.

Водночас він наголосив, що Київ розраховує на подальшу участь китайської сторони у подібних переговорах.

"На першому рівні – коли працюють посли у Києві – китайський посол кілька разів брав участь, зокрема виступав. Тому, безумовно, ми розраховуємо на подальшу участь Китаю у цих форматах – і у форматі послів, і у форматі зустрічі радників із нацбезпеки", – зазначив представник ОП.

Як писали "Ми-Україна" раніше, оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною. Збройні сили України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку та штурмові дії на Бахмутському напрямку. Загалом протягом доби на фронті відбулось 30 бойових зіткнень з армією рф.

Загалом противник завдав сім ракетних та 47 авіаційних ударів, здійснив 43 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях ЗСУ та населених пунктах. 

Головне