Зеленський провів розмову з прем’єркою Італії Джорджією Мелоні

Зеленський провів розмову з прем’єркою Італії Джорджією Мелоні

Президент України Володимир Зеленський у середу, 15 листопада, провів телефонну розмову з прем’єр-міністеркою Італії Джорджією Мелоні. Про це глава української держави повідомив у своєму Telegram-каналі.

Зеленський висловив прем'єрці подяку за особисті зусилля та сильні кроки Італії на підтримку України. За його словами, Італія демонструє потужне лідерство.

Він також висловив сподівання, що головування Італії у Великій сімці ("G7 ") у наступному році досягне нових важливих результатів.

Крім того, лідери двох держав під час бесід скоординували разом зусилля і домовилися почати роботу над двосторонніми гарантіями безпеки в розвиток згідно з Вільнюською декларацією G7. Раніше Україна вже почала чи домовилась почати такі переговори з усіма іншими країнами G7.

За словами Зеленського, з Мелоні було обговорено оборонну співпрацю та потребу в прискоренні ухвалення 12-го пакету санкцій ЄС проти російської федерації. Також він подякував Італії за підтримання формули миру та запросив її взяти участь у другому саміті "Зерно з України".

Нагадаємо, загострення конфлікту між Ізраїлем та ХАМАС жодним чином не вплине на рівень підтримки України країнами "Великої сімки".  На цьому перед стартом зустрічі G7 наголосила очільниця МЗС Японії Йоко Камікава.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, на Сицилії, Італія, відбулося виверження вулкана Етна. У неділю, 12 листопада, з південно-східного кратера вулкана став видно фонтан лави. Висота лавового фонтану досягла приблизно 4500 метрів над рівнем моря.

Головне