Зеленський провів перемовини з президентом Парагваю: що обговорювали

Зеленський провів перемовини з президентом Парагваю: що обговорювали

Президент Володимир Зеленський у четвер, 9 листопада, провів відеозустріч зі своїм колегою з Парагваю Сантьяго Пеньєю Паласіосом. Лідери говорили про можливості розширити двосторонню співпрацю між країнами, плани щодо Глобального саміту миру та конфлікт між Ізраїлем та угрупованням ХАМАС. 

Глава держави подякував президенту Республіки Парагвай за позицію, якої той дотримується стосовно повномасштабної війни, яку рф розв'язала в Україні

"Обговорили подальші кроки щодо розширення співпраці між Україною та Парагваєм, поглиблення відносин нашої держави з іншими країнами Латинської Америки та ситуацію на Близькому Сході", - розповів український лідер.

Зеленський запропонував Парагваю взяти участь у підготовці Глобального саміту миру, який планує українська сторона, а також долучитися 25 листопада до саміту, присвяченого гуманітарній продовольчій програмі 

Нагадаємо, також Зеленський 9 листопада говорив і з президентом Індонезії Джоко Відодо. Серед тем теж були конфлікт на Близькому Сході, підготовка до Глобального саміту з імплементації української Формули миру та листопадовий захід, присвячений Grain From Ukraine.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Перша леді України Олена Зеленська, перебуваючи в Парижі, відвідала один із найстаріших університетів світу Сорбонну. Вона зустрілась з очільницею навчального закладу, виступила перед українськими та французькими студентами та презентувала вишу сучасні українські видання.

Головне