Зеленський привітав польський народ з Днем Незалежності

Зеленський привітав польський народ з Днем Незалежності

Президент України Володимир Зеленський під час розмови зі своїм колегою Анджеєм Дудою привітав польський народ з Днем Незалежності. Про це повідомила пресслужба глави української держави.

За словами Зеленського, незалежність України завжди буде сильною опорою для свободи Польщі. Він зазначив, що українці вдячні полякам за допомогу, яку вони нам надають під час широкомасштабної російської агресії.

"Я вдячний, що польські серця відчули ритм українських сердець саме тоді й так, як це було потрібно. Я вдячний, що для польського народу такі цінності, як честь, свобода й солідарність, є справді фундаментальними. І вдячний за спокій та повагу до всіх наших людей, яких ви прихистили, поділившись теплом польського дому", - зазначив президент.

Володимир Зеленський заявив, що міцність відносин між польською та українською державами є однією з основ єдності всієї Європи. Він додав, що разом ми вдвічі сильніші.

У свою чергу Дуда під час відеорозмови привітав Зеленського з рішенням Єврокомісії щодо початку переговорів про членство України в Європейському Союзі, про що стало відомо в середу, 8 листопада. Він підкреслив, що українцям вдається реалізовувати вимоги Єврокомісії навіть незважаючи на складні часи. За словами польського президента, його країна продовжить підтримувати Україну.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, польська опозиція підписала коаліційну угоду, що відкриває перед нею шлях до створення правлячої більшості у Сеймі і формування уряду країни.

Головне