Назвали збитки заподіяні окупантами на Запорізькій АЕС

Назвали збитки заподіяні окупантами на Запорізькій АЕС

НАЕК "Енергоатом" попередньо оцінює заподіяну російськими окупантами Запорізькій АЕС шкоду у 30 мільярдів гривень, ще понад 167 млрд грн становить недоотримана вигода української компанії. 

За словами в.о. голови правління "Енергоатому" Петра Котіна, недоотримана вигода компанії через простій ЗАЕС у 2022 році становить 55 млрд грн, у 2023 – понад 112 млрд грн.

Остаточну суму збитків можна буде встановити лише після звільнення ЗАЕС та реальної оцінки всієї заподіяної шкоди.

Від початку російської окупації ЗАЕС пережила вісім блекаутів, а обладнання на станції псується.

Нагадаємо, українська делегація в Давосі розпочала офіційні перемовини щодо двосторонніх безпекових угод з кількома новими країнами. Про це в ефірі національного марафону "Єдині новини" заявила заступниця міністра юстиції України Ірина Мудра.

"Консультації щодо ухвалення двосторонніх безпекових угод з Україною офіційно розпочали ще кілька країн. І зацікавленість у таких перемовинах висловили ще 15 держав", - зазначила Мудра.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Брюссель проводить аудит, скільки зброї країни-члени ЄС надали Україні з моменту повномасштабного вторгнення росії. Про це повідомили Financial Times із посиланням на трьох дипломатів ЄС.

Мають вирахувати скільки країни-члени надали Україні зброї після 24 лютого 2022 року. Це є реакцією на заяви, що деякі країни надіслали менше зброї, ніж могли.

Головне